Poliția Locală a Sectorului 1 este în vizorul DNA, verifică contractele de achiziții
Poliția Locală a Sectorului 1 este în vizorul DNA, verifică contractele de achiziții

Poliția Locală a Sectorului 1 este în vizorul DNA, care verifică contractele de achiziții pentru dotarea instituției. Poliția din sprijinul primarului Clotilde Armand ar fi cumpărat ilegal mai multe bunuri, printre care și uniforme de poliție.

Procurorii DNA au făcut, joi, percheziţii în Bucureşti, într-un dosar care vizează suspiciuni de corupţie la încheierea unor contracte de achiziţie de echipamente pentru Poliţia Locală Sector 1, susțin surse judiciare. Două dintre descinderi au loc la instituţii publice, arată PsNews.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei locale”, a transmis, joi, DNA.

Sursa citată a precizat că, urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în patru locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, din care două sunt sediile unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale.

Surse judiciare susțin că percheziții ar avea loc și la două sedii ale Poliției Locale a Sectorului 1. Aceleași surse afirmă și faptul că între bunurile pretins cumpărate nelegal s-ar număra uniforme de poliție.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale, au mai precizat procurorii DNA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *