Prefectul Capitalei este Alexandra Georgiana Văcaru, numită miercuri seară, prin decizia premierului demis Florin Cîțu.

Prefectul Capitalei este Alexandra Georgiana Văcaru care a fost angajată anterior la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Serviciul Juridic în calitate de șef de serviciu.

De asemenea, Alexandra Georgiana Văcaru a fost timp de mai mulți ani inspector de concurență la Consiliul Concurenței, relatează B1TV.

În 2019 a fost Référendaire la Tribunalul UE, în cadrul Cabinetului judecatoarei M. Stancu.

A lucrat și pentru Ministerul Afacerilor Externe, Agentul Guvernamental pentru CJUE, în calitate de Consilier pentru afaceri europene.

În privința studiilor a urmat studii de master la Universitatea Paris Descartes –- Jurist al afacerilor europene și la Universitatea Paris II Pantheon -Assas

Totodată, a obținut o diplomă de licență la Universitatea Babeș – Bolyai, Cluj-Napoca în domeniul relațiilor internaționale. Are și o diplomă de liență în drept obținută la Universitatea A.I. Cuza, Iași.

Conform celei mai recente declarații de avere, completată în 14 iunie 2021, noul prefect deține în proporție de 100% 5 terenuri agricole în Podu-Iloaiei (Iași), dobândite prin cumpărare în perioada 2004, 2005 și 2008 (schimb), și trei apartamente cumpărate în Iași (2016) și București (2015 și 2017).

Alexandra Văcaru are un venit de puțin peste 40.000 de lei/an de la Consiliul Concurenței și de 40.000 de euro/an de la Tribunalul UE, conform aceleiași declarații de avere.

Noul prefect a fost doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” de unde s-a retras înainte de finalizarea studiilor.

Alin Stoica a fost demis pe 9 septembrie din funcția de prefect al Bucureștiului, prin decizia semnată de premierul, acum demis prin moțiune de cenzură, Florin Cîțu, întrucât Alin Stoica fusese propus de USR-PLUS, care au generat criza guvernamentală din prezent.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *