Premierul Ludovic Orban le cere românilor să nu mai participe la nunți
Premierul Ludovic Orban le cere românilor să nu mai participe la nunți

Premierul Ludovic Orban le cere românilor să nu mai participe la nunți, botezuri și alte evenimente private, pentru a stopa transmiterea COVID. Primul ministru va lua în discuție reintroducerea restricției anterioare ca la un asemenea eveniment să participe maxim 20 de persoane sau chiar interzicerea acestora.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane.

Azi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta e legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților.

E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private.

Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat luni Orban.

Ludovic Orban nunți. „Le recomand oamenilor să nu se mai ducă la nunți. Am văzut evenimente, nunți de 300 sau 350 de oameni, unde nu se respecta nicio regulă. Este esențial să respectăm regulile, masca, distanțarea. Din păcate, încă mai sunt oameni care nu respectă regulile”, a adăugat Ludovic Orban.

Miercuri, o nuntă de romi la care participau aproximativ 200 de persoane, desfăşurată într-un restaurant din Slatina, a fost oprită de poliţişti.

Potrivit unor surse, la nunta respectivă erau aşteptaţi cântăreţii Florin Salam şi Stana Izbaşa.

Încălcările normelor de distanţare socială au fost reclamate prin 112. Polițiștii ai oprit evenimentul și au aplicat amenzi de 8.000 de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.