Image default
Actualitate

Ludovic Orban le cere românilor să nu se mai ducă la nunți. Pregătește chiar interzicerea acestora

Premierul Ludovic Orban le cere românilor să nu mai participe la nunți, botezuri și alte evenimente private, pentru a stopa transmiterea COVID. Primul ministru va lua în discuție reintroducerea restricției anterioare ca la un asemenea eveniment să participe maxim 20 de persoane sau chiar interzicerea acestora.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane.

Azi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta e legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților.

E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private.

Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat luni Orban.

Ludovic Orban nunți. „Le recomand oamenilor să nu se mai ducă la nunți. Am văzut evenimente, nunți de 300 sau 350 de oameni, unde nu se respecta nicio regulă. Este esențial să respectăm regulile, masca, distanțarea. Din păcate, încă mai sunt oameni care nu respectă regulile”, a adăugat Ludovic Orban.

Miercuri, o nuntă de romi la care participau aproximativ 200 de persoane, desfăşurată într-un restaurant din Slatina, a fost oprită de poliţişti.

Potrivit unor surse, la nunta respectivă erau aşteptaţi cântăreţii Florin Salam şi Stana Izbaşa.

Încălcările normelor de distanţare socială au fost reclamate prin 112. Polițiștii ai oprit evenimentul și au aplicat amenzi de 8.000 de lei.

Related posts

Coronavirus la fabrica de ciocolată Kandia. S-a închis unitatea după 20 de angajați pozitivi la COVID-19

Constantinescu Gabriel

Victor Ponta va vota instaurarea stării de urgență cu o singură condiție

Constantinescu Gabriel

Se dublează capacitatea de testare în București, a anunțat Gabriela Firea

1 comment

Ludovic Orban anunță cum se calculează indicele cazurilor noi de COVID la mia de locuitori - Lumea Politică 14 octombrie 2020 at 15:47

[…] „Ieri a fost o dezbatere în media, aici, domnule ministru al Sănătăţii, şi dumneavoastră, şi domnul ministru Vela, şi eu am declarat public că numărul de persoane dintr-o localitate pe baza căruia se decide indicele este cel care există la Evidenţa Populaţiei. Se ştie că, săptămânal, în ziua de luni se actualizează pe baza datelor de la Evidenţa Populaţiei numărul de cetăţeni dintr-o localitate. De ce trebuie ţinut cont de acest indice, pentru că acesta este cel mai aproape de realitate, pentru că Evidenţa Populaţiei ştie foarte clar cine are domiciliu, cine are rezidenţă în localitatea respectivă. Vă rog să nu mai toleraţi ca angajaţi ai INSP să furnizeze informaţii publice care nu respectă deciziile noastre. Tocmai din acest motiv am decis împreună cu Ministerul de Interne să înscriem foarte clar acest lucru în anexa Hotărârii de Guvern ca să se ştie limpede că indicele se calculează raportat la populaţia care este actualizată săptămânal de către Evidenţa Populaţiei”, a anunțat Ludovic Orban, miercuri, în şedinţa de Guvern. […]

Reply

Leave a Comment