Premierul Nicolae Ciucă se declară „consternat” de accidentul petrecut joi în București, în care o fetiță și-a pierdut viața după ce a fost lovită de o mașină a poliției și îi cere ministrului de interne să se asigure că ancheta în acest caz va stabili rapid responsabilitatea în acest caz.

„Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției. Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate”, spune premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe contul de Facebook al Guvernului.

„I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a mai spus premierul.

Premierul mai spune că a vorbit cu ministrul sănătății și are încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe. „Am primit asigurări că este în afara oricărui pericol”, anunță Nicolae Ciucă.

Două fete de 13 ani au fost lovite, joi, pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție. Una dintre copile a murit, iar cealaltă, colega ei, este la spital cu fractură la gambă. Mașina era condusă de un agent de 30 de ani, care ar fi circulat cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *