nicolae ciuca

Aflat joi într-o vizită la Platforma Industrială Dacia Mioveni, din Argeș, premierul Nicolae Ciucă a recunoscut în conferința de presă faptul că nu știe ce sumă plătește impozit către stat.

Întrebat de jurnaliști dacă poate spune cât plătește pe impozit premierul României a încercat inițial să se scuze spunând că nu aude întrebarea: ”Îmi cer scuze, nu v-am auzit” i-a răspuns Nicolae Ciucă reporterului.

Odată ce întrebarea a fost repetată prim-ministrul României a fost nevoit să recunoască faptul că nu cunoaște acest aspect, conform zicalei care spune că o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată.: ” Sincer, nu știu” a spus Ciucă potrivit Gândul.

Un alt subiect la care Nicolae Ciucă a evitat să răspundă în mod clar a fost legat de posibila remaniere a lui Vasile Dîncu, în urma declarațiilor ministrului Apărării Naționale conform cărora NATO ar trebui să negocieze pacea dintre Ucraina şi Rusia:

”Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect” a spus Nicolae Ciucă, fără a menționa însă dacă a luat sau nu hotărârea de a-l demite pe Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării Naționale.

Aproximativ 15.500 de stații de încărcare electrică vor fi realizate prin PNRR

În cadrul întâlnirii de la Dacia Mioveni pe care premierul Ciucă a avut-o cu managementul companiei acesta a declarat că ” România și-a propus să dezvolte o rețea de 30.000 de stații de încărcare electrice dintre care aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârșitul anului 2026.”

De asemenea Nicolae Ciucă a amintit continuitatea programului rabla, prin care românii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei:

”În programul de guvernare am menținut și anul acesta programul rabla și vom continua ca și anul viitor să avem asumat acest program și trebuie să avem în vedere atât creșterea financiară a programului, cât și suma de compensare având în vedere rata de inflație” a declarat Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *