Președintele Indoneziei, Joko Widodo, care s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin la diferență de o zi, spune că i-a transmis dictatorului rus un mesaj de la președintele ucrainean, relatează BBC. Widodo a fost într-o vizită la Kiev, miercuri, acolo unde s-a întâlnit cu președintele Zelenski. Ulterior, joi, liderul indonezian a mers la Moscova pentru a se întâlni cu dictatorul rus.

„I-am redat președintelui Putin un mesaj de la președintele Zelenski”, a spus Widodo, joi, după discuțiile pe care le-a purtat la Moscova.

Totuși, liderul indonezian nu a făcut public conținutul mesajului lui Zelenski pentru Putin dar și-a exprimat disponibilitatea de a fi parte a comunicării dintre președintele ucrainean și dictatorul rus.

Widodo a spus că Indonezia va continua să coopereze cu Rusia, iar Putin a precizat că Rusia este „pregătită să satisfacă nevoia de fertilizatori a Indoneziei”, în condițiile în care piața acestei țări a fost afectată de războiul din Ucraina și de sancțiunile occidentale aplicate economiei statului agresor.

Liderul indonezian este actualul președinte al G20 și l-a invitat pe Volodimir Zelenski la următorul summit al organizației, la Bali. Președintele ucrainean i-a spus că prezența sa va depinde de cine va participa la summit.

Rusia este membră a G20, astfel că este de așteptat ca Putin să participe.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *