Bucureştenii vor avea parte în această iarnă de mai puţine avarii, susţine primarul Nicuşor Dan, care a anunţat şi care va fi preţul gigacaloriei în acest sezon.

În această iarnă, vor fi mai puţine avarii, pentru că s-au făcut reparaţii şi va fi pusă în funcțiune centrala de la Titan, iar spre final de iarnă și cele 20 de centrale termice de cartier, a anunţat primarul Nicuşor Dan.

În ce priveşte prețul gigacaloriei, acesta va rămâne nemodificat în această iarnă, fiind de 346 de lei, a anunțat recent primarul general Nicușor Dan.

„Prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă. Este înțelegerea pe care am avut-o cu consilierii generali. Bucureștenii vor plăti (gigacaloria – n.r.) tot 346 de lei cât au plătit și iarna trecută.

Luni, 18 septembrie, o să avem o ședință de Consiliu General pe această temă (…). Vom face formalitățile pentru a putea plăti aprox. 400 de milioane de lei. Nu e problemă financiară, ci una tehnică… noi suntem cu plățile la zi, ba chiar suntem în avans.

Există, însă, patru mari surse de pierderi pe care compania le înregistrează generate de mecanismul legislativ și administrativ și pe care Consiliul General le poate plăti pentru a echilibra compania.

Se scumpește gazul și durează mult până când Elcen și ceilalți producători își modifică prețurile și apoi alte trei luni până când Termoenergetica își actualizează prețurile cu care vinde către populație.

Pe prețul vechi de gaz, Termoenergetica vindea cu 200 de lei, iar pe prețul nou de gaz trebuie să vândă cu 350 de lei ca să fie economic, și atunci trei luni a vândut cu 200 în loc de 350 de lei și asta înseamnă câteva sute de milioane lei.

După aceea, există și alte tipuri de cheltuieli. Va fi mai bine în această iarnă față de cea trecută pentru că va funcționa și centrala de la Titan, iar spre sfârșitul iernii cele 20 de centrale de cartier”, a explicat primarul Capitalei, Nicușor Dan, potrivit economedia.ro.

Din martie 2022 Consiliul General a aprobat majorarea prețului gigacaloriei de la 145 de lei la 346 de lei, însă prețul real al gigacaloriei este de aprox. 860 de lei, diferența fiind subvenționată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *