Prima primărie care renunță la iluminatul public din cauza facturilor uriașe
Prima primărie care renunță la iluminatul public din cauza facturilor uriașe

Prima primărie care renunță la iluminatul public este cea a orașului Flămânzi, din județul Botoșani. Facturile uriașe de la electricitate au determinat primăria localității să restrângă drastic programul de iluminat public. Practic, localitatea este cufundată noaptea în întuneric.

Primarul Dan Oloeriu a decis sistarea iluminatului stradal între orele 23.00 şi 4.00 după ce facturile la curent au crescut de patru ori.

Potrivit acestuia, în luna decembrie 2021, administraţia publică a primit o factură pentru energie electrică de 59.000 de lei, în condiţiile în care în luna ianuarie a anului trecut cheltuielile pentru electricitate au fost de 14.000 de lei, relatează PSNews.

Prima primărie care renunță la iluminatul public. Situaţia este gravă, pentru că această creştere este teribil de mare. În ritmul acesta nu avem nicio şansă să mai facem şi altceva, adică să mai facem şi investiţii. Noi ne-am prins o anumită sumă de bani în buget, dar, când am văzut facturile venite, am tras concluzia că trebuie să facem rectificări serioase ca să acoperim”, a afirmat Oloeriu.

Acesta precizează că, pe lângă facturile la energia electrică pentru iluminatul public, Primăria trebuie să acopere şi costurile cu energia pentru toate unităţile publice din subordinea sa.

Primarul din Flămânzi susţine că va încerca să găsească soluţii alternative pentru producerea de energie electrică, pentru a evita facturile mari. El ia în calcul construirea unui parc de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de circa zece hectare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *