George Simion este de acord să fie sancționat în parlament pentru că l-a bruscat pe ministrul energiei, Virgil Popescu, dar este complet împotriva modificării regulamentului pentru interzicerea filmărilor în plen.

Liderul AUR și-a recunoscut vina înainte ca proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii să fie dezbătut în Comisia de regulament.

Joi, deputații din comisie au convenit să permită filmarea ședințelor, cu condiția ca deputatul care filmează să rămână la locul lui și să nu se plimbe prin sală când filmează, relatează Digi24.

Dacă un deputat devine violent cu alt coleg parlamentar sau folosește un limbaj nepotrivit, indemnizația lui lunară va fi redusă cu până la 50% timp de șase luni, iar timpul luărilor de cuvânt va fi redus la zece secunde, s-a mai stabilit în comisii.

Proiectul a fost propus de PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, iar Comisia pentru Regulament s-a întrunit miercuri ca să aprobe aceste modificări.

Regulamentul trebuie modificat pentru violență, dar ce treabă au filmările?”, a spus George Simion.

Ce s-a întâmplat cu domnul Popescu se înscrie în regulament și voi fi sancționat. Sunt de acord să fiu sancționat pentru ce s-a întâmplat în Parlament. Sunt de acord cu diminuarea indemnizației…”, a declarat Simion.

George Simion este de acord să fie sancționat. El a afirmat că nu a fost citat de Parchet până acum în legătură cu dosarul penal deschis după agresiunea din Parlament.

Simion a atras atenția că parlamentarii au imunitate cu privire la declarații și acțiuni politice. Simion a acuzat însă parchetul de „dublă măsură” pentru că nu a deschis anchetă împotriva liderului PNL Florin Cîțu, cu argumentul că erau declarații politice, însă a început o anchetă împotriva sa după ce l-a bruscat pe ministrul Virgil Popescu în plen.

PNL a depus amendamente la proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, care prevăd că şedinţele de plen şi ale comisiilor pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass-media.

Care sunt restricțiile regulamentului modificat

PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale au propus, marţi, un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou permanent, de comitet al liderilor sau de comisii. Se interzice, de asemenea, parlamentarilor utilizarea violenţei fizice, a injuriilor sau invectivelor la adresa unui alt parlamentar.

Astfel, deputații care sunt violenți fizic și verbal sau care desfășoară bannere vor fi sancționați cu până la 50% din indemnizație până la 6 luni, li se vor reduce timp de 3 luni luările de cuvânt la 10 secunde.

De asemenea, demnitarii sancționați nu vor mai beneficia de funcționarii publici cu statut special, personalul contractual cât și de logistica auto oferită de Secretariatul General al Camerei Deputaților.

Biroul permanent a decis marţi să trimită acest proiect către Comisia de regulament, care îl va analiza miercuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *