Un cetățean olandez căutat pentru executarea unei pedepse de 190 de zile de închisoare pentru înșelăciune a fost identificat de polițiștii din Galați, datorită aplicației E-DAC. Alerta Schengen emisă pentru acesta a fost declanșată de autoritățile din Olanda, iar poliția română a intervenit în urma acesteia.

Incidentul a avut loc în timpul unui control de rutină desfășurat sâmbătă, pe strada Alexandru Ioan Cuza din Galați. Când polițiștii i-au cerut șoferului să prezinte actele, au descoperit că acesta este cetățean olandez în vârstă de 45 de ani. Utilizând aplicația E-DAC, au constatat că pe numele său exista o alertă Schengen emisă din 2019 pentru săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune în Olanda în 2016, și care încă mai avea de executat 190 de zile de arest, transmite B1TV.

Cetățeanul olandez a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața Curții de Apel Galați pentru stabilirea unei măsuri preventive și pentru a fi extrădat autorităților olandeze.

Aplicația E-DAC reprezintă un instrument recent implementat în România pentru combaterea criminalității transfrontaliere și a infracțiunilor grave. Prin intermediul acesteia, autoritățile române pot colabora eficient cu cele din spațiul Schengen, contribuind astfel la menținerea siguranței și securității cetățenilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *