Problema deșeurilor din București va fi discutată săptămâna aceasta, într-o ședință care va avea loc la Primăria sectorului 1. La întâlnirea convocată de Clotilde Armand vor participa Prefectul Capitalei, Primarul General al Capitalei și primarii de sector.
Ședința pe tema gestionării problemei gunoiului din București va începe miercuri, la ora 11.00. Întâlnirea va avea loc la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9.

Potrivit Primăriei sectorului 1, vor fi discutate și aspecte legate de funcționarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru a gestiona problema deșeurilor.

Ședința privind problema gunoiului din Capitală va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei sector 1 și pe canalul de YouTube al Primăriei Sector 1.

Prefectul Capitalei a mai încercat să rezolve problema gunoiului

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, s-a mai întâlnit cu reprezentanţi ai Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1 pentru a rezolva problema deșeurilor.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, ceruse declararea stării de alertă în sector. Totul, pentru a putea rezilia contractul cu actualul operator de salubrizare.

„Salubristul trebuie să asigure continuitatea serviciului. Nu are voie să întrerupă ridicarea gunoiului menajer, trebuie să asigure continuitatea serviciului, este lege. Ei au obligaţie, după lege. Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, a declarat Clotilde Armand.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul