Problema lui Sebastian Burduja cu Nicușor Dan: „Consider că e o chestiune de bun simț”
Problema lui Sebastian Burduja cu Nicușor Dan: „Consider că e o chestiune de bun simț”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a insistat că Nicușor Dan trebuie să accepte o dezbatere electorală cu el pe teme ce vizează problemele Bucureștiului. Burduja a subliniat că o dezbatere nu înseamnă certuri și că el și Dan sunt doi oameni care manifestă un dialog civilizat.

Consider că e o chestiune de bun simț să ai o dezbatere în campania electorală în perspectiva unor alegeri extrem de importante pentru viitorul Bucureștiului și pentru viitorul vieții noastre în acest oraș. Este exercițiul fundamental într-o democrație, într-o campanie.

Nu înseamnă că o dezbatere trebuie să fie cu ceartă, cu scandal. Nu mă caracterizează și cred că nici pe domnul Nicușor Dan nu îl caracterizează, suntem doi oameni care manifestă un dialog civilizat, nu m-am pretat niciodată la atacuri la persoană sau la alte agresiuni.

Voi continua misiunea de a prezenta Bucureștiul așa cum arată el astăzi, cu problemele lui și soluțiile pe care eu le propun la aceste probleme” a declarat Sebastain Burduja, miercuri.

El a mai spus că Dan nu se poate baza pe sprijinul PNL în Consiliul general după alegerile locale dacă refuză dezbaterea, deoarece un primar fără Consiliu nu poate să facă mare lucru și că ei nu vor acorda sprijin unui om care în campania electorală ne-a ignorat complet.

Nu poți să refuzi dialogul cu electoratul liberal și candidatul PNL la Primăria Generală după care într-o eventualitate nefericită din punctul meu de vedere în care ar câștiga un nou mandat să vină și să spună totuși eu am nevoie de voi liberalii să îmi fac majoritatea în Consiliu. Știm bine că un primar fără Consiliu nu poate să facă mare lucru, deci nu îi cerem nimic special domnului Nicușor Dan decât un gest de decență, de bun simț, caracteristic unei democrații să vină să dezbatem aceste proiecte, investiții cifre. Altfel suntem obligați ca după alegeri, noi nu vom acorda sprijin unui om care în campania electorală ne-a ignorat complet” a mai spus candidatul liberal, într-o emisiune B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *