Protest anti-război la televiziunea publică rusă. O angajată a televiziunii publice din Rusia a apărut în direct, cu o pancartă pe care erau scrise mesaje anti-război, chiar în timpul știrilor, în spatele prezentatoarei. În mod evident pentru situația din Rusia, femeia a fost arestată, dar imaginile au devenit repede virale.

Protestul ad-hoc a avut loc în jurul orei 21:00 (ora Moscovei). În timp ce prezentatoarea vorbea la pupitru, în spatele ei a apărut o femeie care ținea în mână o pancartă pe care era scris un mesaj anti-război, în limba rusă, relatează CNN, preluat de B1TV.

Aceasta a ținut mesajul în direct, fiind difuzat în toată Rusia, câteva secunde, până când a părăsit platoul. În tot acest timp, prezentatoarea a continuat să își realizeze emisiunea, ignorând persoana care protesta în spatele ei.

Nu războiului! Nu credeți propaganda! Aici sunteți mințiți” este mesajul care ar fi fost ținut de protestatara care a bruiat transmisiunea postului public rusesc.

Totul a durat timp de câteva secunde, iar imediat după pe post au început să ruleze o serie de imagini din ceea ce voia să pară a fi un spital. Totuși, cele câteva secunde au fost suficiente ca mesajul și mai ales imaginile să ajungă virale pe Twitter, acolo unde s-au strâns mii de reacții.

Cine este femeia care a protestat în direct, la postul public de știri din Rusia

Potrivit presei străine, protestatara ar fi o femeie angajată la televiziunea publică din Rusia. Luni seară, după ce a ignorat restricțiile din Federația Rusă privind informațiile cu privire la război ea ar fi fost arestată și interogată de polițiști.

Ea ar fi înregistrat pentru Twitter și un mesaj în care protestează împotriva războiului, chiar înainte de a intra în studioul televiziunii. Tatăl ei ar fi ucrainean.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *