Proteste împotriva restricțiilor au avut loc în weekend în București și mai multe localități ale țării, iar premierul Florin Cîțu a declarat că „îi înțelege” pe români că „au obosit”.

Avem opinii diferite. Pentru mine important este să continue campania de vaccinare, este important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Știți foarte bine că spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm măsuri. Oamenii trebuie să respecte legea, toți trebuie să respectăm legea! Eu îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Toți am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile și am depus toate eforturile”, a declarat luni Florin Cîțu, potrivit B1TV.

Noile restricţii intrate în vigoare au adus şi noi proteste în mai multe mari oraşe, inclusiv în Capitală. Sute de oameni au ieșit pe străzi pentru a contesta măsurile instituite de autorităţi. Una dintre ţintele nemultumiţilor a fost şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

În Bucureşti, sute de oameni au protestat la Universitate, iar manifestația s-a prelungit mult după miezul nopții. Au cerut să fie liberi, iar mulți dintre ei nu au purtat măști de protecție și nici nu au respectat regula distanțării fizice.

Sute de oameni s-au mobilizat şi la Galaţi, Arad sau Brăila. A fost vorba despre proteste spontane, astfel că jandarmii sau polițiștii nu i-au putut opri.

Alte câteva de oameni s-au adunat și pe străzile din Constanța.

Un protest similar a avut loc și la Timișoara, acolo unde manifestanții au cerut demisia șefului DSU, Raed Arafat.

Proteste împotriva restricțiilor. Mulți dintre protestatari consideră că obligativitatea purtării măștii de protecție este o măsură nelegală și spun că dacă vor fi sancționați nu vor plăti amenzile.

Referindu-se la noile măsuri de restricție care au intrat în vigoare, duminică, și care se stabilesc în funcție de rata de incidență a cazurilor din fiecare localitate, șeful Guvernului a declarat că sunt măsuri unice la nivel european.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *