PSD criticau măsurile considerate prea relaxate acum câteva luni
PSD criticau măsurile considerate prea relaxate acum câteva luni

PSD criticau măsurile considerate prea relaxate acum câteva luni, iar acum reproșează instituirea acestora. Sunt „mesaje puțin confuze” consideră premierul Florin Cîțu, care se declară deschis să asculte și opiniile medicilor și specialiștilor din PSD. „Specialiștii nu au culoare politică” spune șeful Guvernului.

„Am văzut în spațiul public, în special la cei de la PSD, mesaje puțin confuze. Pe de o parte, acum câteva luni ne spuneau că suntem prea relaxați și că România este singura țară din Uniunea Europeană care e relaxată. Acum vin și ne spun că impunem restricții”, a declarat Florin Cîțu, luni, la Parlament.

PSD criticau lipsa măsurilor mai dure, acum le contestă. Florin Cîțu a mai spus că este dispus să asculte punctele de vedere ale specialiștilor din PSD cu privire la gestionarea pandemiei, relatează B1TV.

Eu sunt pregătit să ascult și opinia specialiștilor din PSD. Specialiștii nu au culoare politică. Lupa pentru sănătatea românilor nu are culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze în această perioadă, e momentul să stăm toți la masă, specialiștii, și să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea Românilor”, a mai declarat Florin Cîțu, într-o conferință de presă în care a vorbit și despre calendarul livrărilor de doze de vaccin anti-COVID-19.

Duminică au intrat în vigoare noi restricții. Măsurile sunt stabilite în funcție de rata incidenței cazurilor de coronavirus din fiecare localitate în parte.

Astfel, în localitățile unde rata infectărilor este mai mare de 4 la mia de locuitori, în weekend, magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația în afara locuinței sau gospodăriei nu mai este permisă după ora 20.00, în lipsa unor motive serioase.

În zonele în care sunt mai mult de 7,5 cazuri de infectare la mia de locuitori aceste reguli se aplică și în restul zilelor săptămânii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.