Vaccinarea în România ar putea fi accelerată, a spus premierul Florin Cîțu, iar dacă se va păstra calendarul de livrare al serurilor, România ar putea avea 10 milioane de cetățeni imunizați în luna august, nu în luna septembrie, așa cum se estima până acum.

În luna aprilie, vom avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin, vom crește numărul de persoane vaccinate la 100.000 zilnic și față de planul inițial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetățeni în luna august în loc de luna septembrie. Am avansat lucrurile cu o lună. Totul depinde de noi, să mergem să ne vaccinăm”, a precizat Cîțu, potrivit B1TV.

Vaccinarea în România, accelerată. Referindu-se la noile măsuri de restricție care au intrat în vigoare, duminică, și care se stabilesc în funcție de rata de incidență a cazurilor din fiecare localitate, șeful Guvernului a declarat că sunt măsuri unice la nivel european.

Aceste măsuri sunt unice în Europa pentru că ele depind de gradul de incidență. În toată Europa, astfel de măsuri sunt luate unitar, pentru întreaga țară. În România, sunt luate în funcție de gradul de incidență, tocmai pentru că știm că există deja în societate o oboseală după un an de zile în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. Este nevoie de încă un efort ca să trecem peste această perioadă. Am luat aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare” a mai spus Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.