Putin este Satana, consideră reprezentanții elitei ruse, într-o convorbire

Putin este Satana, consideră reprezentanții elitei ruse, într-o convorbire care a „transpirat” în spațiul public și a apărut pe Youtube. Este o înregistrare a unei conversații care probabil a avut loc între Iosif Prigozhin, un producător de muzică, și oligarhul și miliardarul Farkhad Akhmedov. Producătorul neagă autenticitatea acesteia și susține că a fost generată de inteligența artificială.

În înregistrarea audio devenit virală în Rusia, Prigojin și Akhmedov critică conducerea Rusiei, în special pe președintele Vladimir Putin, potrivit pravda.com, preluată de B1TV.

Meduza a transmis că înregistrarea unei conversații, care probabil a avut loc între Iosif Prigozhin și Farkhad Akhmedov, a fost postată pe YouTube pe 7 martie, dar nu a câștigat atenția publicului până pe 24 martie, când a fost distribuită pe scară largă de presa rusă. Ahmedov nu a comentat înregistrarea. Prigozhin a numit-o un „fals” la început, dar mai târziu a recunoscut că conține unele dintre lucrurile pe care le-a spus.

În înregistrare, doi bărbați discută despre posibilitatea ca forțele militare și de securitate de la Kremlin să vrea să dea vina pe ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, pentru eșecurile militare ale Rusiei în Ucraina. Persoana despre care se crede că este Iosif Prigojin spune că Putin „i-a pus cap la cap unul împotriva celuilalt pe tabla de șah” pentru a „se salva”. Interlocutorul său, despre care se crede că este Farkhad Akhmedov, răspunde că Rusia este o „țară condusă de președinte” și că „președintele va avea toată responsabilitatea” și „va fi chemat la răspundere”.

Akhmedov spune apoi că guvernul rus „ne-a înfuriat” și „a nenorocit copiii noștri, viitorul lor, destinul lor”. Prigozhin este de acord și spune: „Ca să fiu sincer, ei sunt, desigur, toți criminali”.

Prigojin este, de asemenea, deschis sceptic cu privire la afirmațiile propagandei ruse că Rusia este în război cu Occidentul, spunând că Kremlinul „a pierdut în fața Kvartal 95” [emisiunea de comedie a președintelui Zelenskyi înainte de a fi ales președintele Ucrainei].

Ahmedov îl sfătuiește pe interlocutorul său să „stea departe de ei”, adică oficialii de la Kremlin.

Referindu-se la Putin, el spune: „Nu va inversa cursul, dar nici el nu poate merge înainte. Așa va fi. Sunt lupte interioare. Acești oameni sunt ca gândacii într-un borcan de sticlă; deja se luptă unul cu altul. Vor forma grupuri. Vor elimina o persoană, apoi vor începe să se atace unul pe celălalt, mergând unul după gâtlejul celuilalt. Înecându-se. Pentru că se îneacă. Ei știu că acesta este sfârșitul”.

Întreaga conversație este plină de critici la adresa lui Putin, oficialilor guvernamentali și oligarhilor din cercul său interior. Persoana despre care se crede că este Akhmedov îl numește pe Putin „Satana”.

El este Satana. Total vid, la naiba. Amândoi [Putin și Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei] sunt răvășiți. La naiba, amândoi sunt liliputieni, imaturi, încurcați”, spune acesta.

Mai multe detalii: După ce audio-ul a devenit public, producătorul rus de muzică Iosif Prigozhin a spus la început că este un „fals” „generat de rețele neuronale [artificiale]”.

Pe 26 martie, totuși, el a schimbat tactica, spunând că „înregistrarea este compusă din fraze pe care le-am spus și fraze care au fost generate și pe care nu le-am rostit niciodată”.

Oamenii pot spune orice doresc în conversații private. Ceea ce contează este ceea ce spui cu adevărat și cum te comporți în diferite circumstanțe ale vieții”, a spus Prigozhin într-un interviu pentru Fontanka.

El a confirmat că menține legătura cu Ahmedov și a spus că cei doi au vorbit ultima dată în ianuarie, deși a susținut că nu își amintește ce au discutat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *