Ședință la SRI pentru evaluarea contextului războiului din Ucraina
Ședință la SRI pentru evaluarea contextului războiului din Ucraina

Ședință la SRI pentru evaluarea contextului războiului din Ucraina, marți, la care participă și președintele Klaus Iohannis. Evident, ședința este secretă,iar discuțiile nu sunt accesibile publicului, a precizat SRI într-un comunicat.

Serviciul Român de Informații a anunțat că, marți, la sediul său central, va avea loc o ședință de evaluare a stadiului măsurilor pe care le-a luat în contextul războiului din Ucraina.

SRI a precizat că evenimentul „începe la ora 12.00 și nu are o componentă deschisă publicului”, transmite B1TV.

Astăzi, 28 martie, la sediul central al SRI va avea loc, în prezența Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, o ședință de evaluare a stadiului măsurilor adoptate de Serviciul Român de Informații în contextul provocărilor de securitate generate de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Ședința va începe la ora 12.00 și nu are o componentă deschisă publicului. Biroul de presă al SRI va reveni cu un comunicat de presă post-eveniment”, se arată în comunicatul SRI.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, după anunțul ședinței de la SRI, că instituția este una fundamentală pentru funcționarea statului român, în contextul războiului de agresiune din Ucraina, conflict care aduce „nenumărate provocări și riscuri pentru România”.

SRI este o instituție „modernă, care a învățat deja să se adapteze și să funcționeze într-un lume a incertitudinii și evoluțiilor constante, unele de mare magnitudine, adaptându-se la provocări, transformând riscurile de securitate în oportunități de promovare a intereselor naționale” a mai spus Nicolae Ciucă.

Este firesc, așadar, să respectăm și să prețuim inteligența, discreția și performanța, să recunoaștem și să salutăm eforturile constante făcute și să manifestăm respectul datorat față de demnitatea cadrelor sale de elită. Iar recunoașterea nu se poate face decât prin condițiile de funcționare, prin statut.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *