Primul șef de guvern al lui Putin: Războiul ar putea dura doi ani. „Dacă Ucraina cade, urmează statele baltice”
Primul șef de guvern al lui Putin: Războiul ar putea dura doi ani. „Dacă Ucraina cade, urmează statele baltice”

Putin se află pe lista oligarhilor ruși care vor avea interdicție în Canada. Un proiect de lege care prevede interdicții de intrare în țară pentru președintele rus Vladimir Putin și pentru circa 1.000 de membri din guvernul de la Moscova și din armata rusă a fost depus în senatul canadian.

Măsura autorităților canadiene este gândită în contextul sancțiunilor europene impuse Rusiei după invazia din Ucraina.

Ministrul canadian pentru siguranță publică, Marco Mendicino, spune că interdicția aplicată „asociaților apropiați și susținătorilor-cheie ai regimului Putin, inclusiv celor responsabili pentru această agresiune neprovocată” reprezintă „una dintre multiplele modalități prin care tragem Rusia la răspundere pentru crimele sale”, relatează B1TV.

Alături de aliații săi occidentali, Canada a introdus mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, în replică la agresiunea armată pe care a declanșat-o Moscova împotriva Ucrainei în 24 februarie.

Autoritățile canadiene au sancționat sectorul rus de apărare și sute de indivizi și entități. Pe de altă parte, Canada a furnizat Ucrainei armament, iar în timpul călătoriei pe care a efectuat-o la Kiev în această lună premierul canadian Justin Trudeau a promis și mai multe arme și echipamente.

Ca răspuns la sancțiuni, Rusia a introdus restricții de intrare în țară pentru Justin Trudeau, pentru ministrul canadian al finanțelor, Chrystia Freeland, și pentru alți aproape 600 de canadieni.

Canada nu poate să aplice interdicții de intrare în țară pentru indivizii aflați sub sancțiuni fără să amendeze așa-numita Lege pentru imigrație și protecția refugiaților (IRPA), a explicat un purtător de cuvânt din Ministerul canadian pentru siguranță publică.

Odată ce intră în vigoare, aceste amendamente la IRPA se vor aplica tuturor cetățenilor străini supuși sancțiunilor de către Canada și oricăror membri din familiile lor”, se arată într-un comunicat oficial.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *