Rachetele Satan 2 vor fi construite de Rusia până la finalul acestei toamne, cel puțin 50 de bucăți. Acestea urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk, a anunțat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Rușii susțin că aceste rachete, cu încărcătură nucleară, pot parcurge distanțe de peste 18.000 de kilometri și nu pot fi oprite de mijloacele de apărare antiaeriană.

Rachetele Sarmat sunt cunoscute în terminologia NATO sub denumirea de „Satan 2”, urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk, a anunțat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, citat de Interfax și B1TV.

Rusia a efectuat prima testare a următoarei sale generaţii de rachete Sarmat la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la sfârşitul lunii aprilie.

Racheta Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta până la 15 focoase nucleare. De asemenea, aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud, potrivit sursei citate.

Liderul de la Kremlin a folosit lansarea de rachete din luna aprilie pentru a trimite ameninţări împotriva Occidentului, având în vedere războiului din Ucraina.

Sarmat ar putea depăşi toate tipurile de apărare şi ar determina naţiunile „să se gândească de două ori” când ameninţă Rusia, spunea Vladimir Putin.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *