original gov 3738 1024x683 1

Raluca Turcan a confirmat faptul că vaccinul anti-COVID-19 va fi distribuit gratuit și că prioritate în a-l folosi vor avea cadrele medicale aflate în prima linie a luptei contra virusului asiatic.

În jur de zece milioane de doze ar urma să ajungă, în primă fază, în România. Vicepremierul  Raluca Turcan a anunțat, totodată, care sunt categoriile care vor beneficia primele de vaccin.

“Numărul de vaccinuri pe care îl vom primi se va suprapune în primul rând peste categoriile cu grad de risc şi apoi va fi suficient pentru oamenii care vor dori să se vaccineze. Aproximativ 10 milioane de vaccinuri vor fi în ţară.

Raluca Turcan, despre vaccinul anti-COVID-19: “Îl vom pune la dispoziție gratuit!” Ce categorii vor avea prioritate

Sunt două componente. Este partea de vaccinare asigurată de către stat şi noi am plătit deja contribuţiile pentru achiziţia acestor vaccinuri şi ele se vor distribui gratuit şi după aceea va veni componenta de achiziţionare privată de către retaileri care vor să pună vaccinul la dispoziţie.

Din perspectiva statului, ceea ce cumpărăm, vom pune la dispoziţie gratuit. Vor fi priorităţi: vor fi cei din linia întâi, medicii, cei din centrele sociale, persoanele din centrele sociale, plus persoanele cu grad de risc crescut care vor beneficia în primă tranşă de administrarea acestui vaccin, în măsura în care vor dori să se vaccineze”, a spus Raluca Turcan, potrivit B1 TV.

Cum se va desfăşura campania de vaccinare anti-COVID-19 în România

Recent, Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, a anunţat cum se va desfăşura campania de vaccinare în România. “Vor fi amenajate centre de vaccinare în spații precum săli de sport sau săli de conferințe. Vor exista un centru principal de recepție a vaccinului, cel mai probabil Institutul Cantacuzino, și centre regionale și locale.

În distribuirea și transportul vaccinului vor fi implicate Armata și structuri din Ministerul de Interne”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță..

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *