Rareș Bogdan a avut un discurs furibund de la tribuna Parlamentului European. El a cerut intrarea României în Schengen așa cum nimeni nu a mai făcut asta până acum. Europarlamentarul PNL a cerut răspicat ca România să fie printre prioritățile Uniunii Europene.

„România este membră a Uniunii Europene din ianuarie 2007, iar patru ani mai târziu îndeplinise condițiile pentru aderarea la Schengen. Suntem în 2022, dar încă așteptăm. De 11 ani românii mei sunt ținuți la ușa unui club exclusivist. Cel mai credincios popor din Uniunea Europeană, cel mai euro-optimist, cu multă suferință în mentalul colectiv, este tratat cu indiferență. Ni-se refuză dreptul la libertatea deplină deși avem tot dreptul la ea, și cultural, și istoric, și politic” a spus Rareș Bogdan în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg și i-a întrebat pe colegii săi de ce se miră că apar mișcări politice care contestă UE.

Rareș Bogdan criticat indiferența statelor europene. El a făcut o paralelă între indiferența de care a avut parte România și războiul din Ucraina.

„Românii nu sunt în niciun pericol, mulțumesc lui Dumnezeu, deoarece suntem membri NATO. Pericolul e altul. Să contiue să plece masiv din țara lor pentru că este considerată de mâna a doua. Șapte milioane au plecat. Nu este corect, nu este moral, nici democratic. Când regulile se aplică discreționar nu mai vorbim despre democrație” a continuat tirada lui Rareș Bogdan.

În replică la acest discurs, Maroš Šefčovič, vicepresedintele Comisiei Europene a spus că este “convins ca România, Croația și Bulgaria sunt pregatite pentru aderarea la zona Schengen și că acest lucru se va întampla mai devreme decat mai târziu.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *