Propaganda lui Putin a dat din nou rateu, pe modelul gafelor

Propaganda lui Putin a dat din nou rateu, pe modelul gafelor făcute anterior pentru a influența populația în favoarea invadatorilor din Ucraina. De data aceasta, comunicările din toate tipurile de media rusești au folosit o imagine din Slovenia din anul 2010, pentru a susține teza unei „bombe murdare” care ar fi folosite de Ucraina.

Rusia a folosit o fotografie din Slovenia datată 2010 pentru a susţine pe Twitter afirmaţiile despre o „bombă murdară”, au transmis autoritățile slovene.

Utilizarea fotografiei „a fost făcută necorespunzător şi fără aprobarea autorităţilor slovene”, a declarat Dragan Barbutovski, consilier al biroului premierului Robert Golob, transmite B1TV.

Anterior, guvernul sloven a publicat o serie de tweet-uri în limba engleză în care denunţa faptul că „fotografia folosită de Ministerul rus de Externe pe Twitter” este „o fotografie a Agenţiei Slovene pentru Deşeuri Radioactive (ARAO)”.

Ministerul rus de Externe a postat luni pe Twitter următorul mesaj, tot în limba engleză: „Ministerul rus al Apărării: conform informaţiilor de care dispunem, două organisme ucrainene au primit ordinul să creeze #bomba murdară”.

Textul a fost ilustrat cu fotografii reprezentând în special o centrală nucleară, un loc de depozitare a deşeurilor radioactive, reactoare de cercetare ştiinţifică precum şi saci din plastic care conţin uraniu şi plutoniu uzaţi.

Cuvântul „radioaktivno”, care înseamnă „radioactiv” în slovenă, se afla pe sacii din plastic,

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *