Miniștrii spun fie că au fost surprinși de decizia Senatului de a majora salariile demnitarilor, inclusiv ale lor. Social democrații spun că a fost o greșeală – deși parlamentarii PSD au votat proiectul. Ministrul Mediului spune că a aflat din presă despre suma pe care ar urma să o primească în plus.

„Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat de ieri, dar camera decizională e Camera Deputaţilor. Am discutat cu liderul de grup, aţi văzut decizia PSD, sunt convins că a fost o greşeală în Senat şi că va fi îndreptată în Camera Deputaţilor”, a spus Sorin Grindeanu, potrivit Digi 24.

„Am văzut în presă că s-ar mări cu 2.000 lei brut, care ar însemna 1.000 de lei net. Așteptăm decizia în Camera Deputaților și discutăm după”, a spus ministrul Mediului, Tanczos Barna. „Haideți să așteptăm decizia Parlamentului și în funcție de asta, bineînțeles, vom implementa această propunere. Deocamdată, salariul meu a rămas același. Cred că e un salariu conform statutului pe care îl am”, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Propunerea n-a venit din partea Guvernului, a venit din partea Parlamentului și acolo nu mă pot pronunța. Nu știu care au fost argumentele cu care au venit parlamentarii pentru această creștere salarială”, a adăugat el.

PSD, PNL, UDMR și AUR au votat în favoarea proiectului de lege. USR a votat împotrivă.

Sursă foto: Digi 24

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *