Reacție vaccin anti-COVID. O femeie a ajuns la spital după administrarea vaccinului anti-COVID iar medicii i-au acordat primele îngrijiri și încearcă să determine dacă într-adevăr a suferit o reacție puternică la vaccinul Pfizer-BioNTech.

Femeia este angajată a Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Gherla. În cursul zilei de miercuri, angajații centrului și persoanele internate au fost programate la vaccin. În jurul orei 12.00, unul dintre angajați a fost vaccinat dar la scurt timp i s-a făcut rău și a leșinat.

Potrivit unor martori, femeia și-ar fi pierdut cunoștința, relatează presa locală, citată de B1TV.

Reacție vaccin anti-COVID. Una dintre primele ipoteze invocate de presa locală ar fi fost o suspiciune de șoc anafilactic, variantă infirmată pentru B1.RO de către managerul Spitalului municipal Gherla. Aceasta a precizat că femeia a fost internată și că se află în acest moment într-o stare stabilă, este conștientă și în afara oricărui pericol:

A fost adusă o doamnă în stare de conștiență. A fost așezată pe pat, a fost consultată de medici din punctul de vedere al specialității de medicină internă și neurologică. Nu s-a constatat nicio problemă majoră de sănătate. Când vorbim despre șoc anafilactic este mult mai grav. Doamna este în prezent în stare de conștiență, spune că se simte mai bine și vorbește coerent”, a declarat medicul Șomlea Mihaela – Rodica, managerul Spitalului municipal Gherla.

Raed dixit. Cât durează imunitatea după vaccinul anti Covid

Persoana în cauză a acuzat o stare de rău, la scurt timp după ce a fost vaccinată. Potrivit presei locale, colegii au sunat de urgență la 112: “Colega noastră era galbenă la față. Nici nu m-am putut uita. Au ținut-o în ambulanță mai bine de 30 de minute după care au dus-o la spitalul din Gherla”, a declarat un angajat al centrului social.

DGASPC Cluj a precizat că angajata va rămâne în continuare spitalizată pentru monitorizare.

În urma discuției cu echipa de medici care asistă procesul de vaccinare a rezultat faptul că persoana în cauză a prezentat o stare de lipotimie motiv pentru care a fost solicitat serviciul de ambulanță, în prezent fiind internată în Spitalul Municipal Gherla cu Stare post vaccinare anti Covid 19 și va rămâne în continuare spitalizată pentru monitorizare”, au comunicat reprezentanții DGASPC Cluj.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.