Românii nu mai pot ieși din case decât în condiții de urgență. Declarațiile președintelui Klaus Iohannis
Actualitate

Românii nu mai pot ieși din case decât în condiții de urgență. Declarațiile președintelui Klaus Iohannis

Restricțiile de circulație aflate deja în timpul nopții au fost extinse și pe timpul zilei, a comunicat președintele Klaus Iohannis, marți, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni,

Forțele de ordine vor folosi și Armata, care va suplimenta forțele de ordine publică. Măsurile intră în vigoare începând de mâine, a mai precizat Președintele României. În plus, vârstnicii nu mai pot ieși deloc din locuință.

„Ce a fost până acum o recomandare devine obligație. Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente. Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, e obligatoriu să fie respectate integral. Am convenit să folosim armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie”, a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit PsNews.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis

„Tocmai am încheiat o ședință de lucru pe care am convocat-o. Au participat, împreună cu mine, Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătății și ministrul Apărării.

Împreună am evaluat situația care, după cum știm cu toții, devine din ce în ce mai complexă, situația creată, evident, de epidemia de coronavirus.

Am discutat împreună măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun în acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”.

Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.

Însă aceste restricții devin obligații!

Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.

Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin Ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin Hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții, pe care tocmai le-am menționat, vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile.

Și restricțiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine”.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a discutat la Palatul Cotroceni cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pe tema situaţiei create de coronavirus.

Related posts

Curtea Constituțională dezbate pe 24 februarie desemnarea lui Orban ca premier. Care e surpriza din Parlament

Constantinescu Gabriel

Bolnavii de coronavirus pot rămâne cu sechele. Ce complicații poate dezvolta COVID-19, explicate de un medic militar

Gabriela Firea cere președintelui Iohannis și CSAT să analizeze poluarea din București

Președintele Klaus Iohannis vrea să obțină mai mulți bani de la Uniunea Europeană, la dezbaterile pe buget

Constantinescu Gabriel

Reacția președintelui Klaus Iohannis la huiduielile de la Iași. Moldovenii au scandat pentru autostradă

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban, reacție la cald după decizia Curții Constituționale privind imposibilitatea desemnării sale: „Nu putem să nu constat un partizanat pro PSD”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment