Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit, sâmbătă, la Prima Tv, despre acuzaţiile de plagiat la adresa colegului său de la Ministerul Afacerilor Interne. Romaşcanu consideră că Lucian Bode şi PNL sunt cei care trebuie să decidă dacă acesta ar trebui să demisioneze în urma deciziei Comisiei de Etică a Universităţii din Cluj.

„Nu vreau să mă pronunţ despre un coleg din Guvern şi nu am făcut-o niciodată, decât laudativ. Este o decizie personală, demisia, iar politic este o decizie a Partidului Naţional Liberal. Nu vreau să mă implic, este absolut decizia lui”, a afirmat Lucian Romaşcanu întrebat dacă, în opinia sa, Lucian Bode ar trebui să-şi dea demisia în urma deciziei Comisiei de Etică din cadrul Universităţii din Cluj Napoca.

Comisia de Etică a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a stabilit că suspiciunile de plagiat legate de lucrarea de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, ”se confirmă în marea lor majoritate”. ”În lipsa posibilităţii legale de a aplica sancţiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunităţii academice, Comisia ii solicită corecturi la teză şi retragerea cărţii publicate pe baza tezei, şi se vor sesiza consiliile naţionale (CNATDCU/Consiliul Naţional de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condiţiile legii”, a transmis UBB Cluj. Potrivit sursei citate, ”abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *