Rusia ar putea ataca Polonia, sugerează un senator american cu legături în serviciile de informații. Vladimir Putin ar putea ordona atacarea aeroporturilor din Polonia, țară de unde vine în mod constant ajutor militar către Ucraina, a transmis senatorul american Marco Rubio, de la comisia de Informații.

În aceste condiții, Rusia ar putea să înainteze în Polonia, în condițiile în care pierde constant în Ucraina, susține Rubio, citat de CNN și preluat de B1TV.

Dacă el (n.r. Vladimir Putin) decide, de exemplu, că armamentul NATO, armamentul Europei și armamentul SUA, trimis Ucrainei nu numai că va duce la pierderea războiului, ci îi va submina și controlul asupra puterii… este foarte posibil să ajungă să lovească unele dintre acele puncte de distribuție prin care vin aceste provizii, inclusiv în interiorul Poloniei”, a explicat Rubio.

Potrivit senatorului, posibilitatea unui atac pe teritoriul unei țări NATO, de exemplu, asupra unui aeroport din Polonia, îl îngrijorează mai mult decât posibilitatea unui atac nuclear, despre care mulți vorbesc acum.

Cu toate acestea, Rubio nu-și poate imagina un scenariu în care Putin câștigă războiul împotriva Ucrainei.

El a adăugat că acum armata rusă are două opțiuni: să încerce să țină teritoriul care a fost deja capturat, iar acest lucru poate dura ani de zile, sau să continue să se retragă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *