Rusia este acuzată că folosește bombe cu vid în Ucraina
Rusia este acuzată că folosește bombe cu vid în Ucraina

Rusia este acuzată că folosește bombe cu vid în războiul din Ucraina, care fac parte din armamentul interzis de Convenția de la Geneva.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a cerut statelor membre ale Națiunilor Unite să tragă Rusia la răspundere pentru invadarea Ucrainei. Rusia este acuzată că folosește în Ucraina arme interzise prin Convenția de la Geneva.

Thomas-Greenfield a spus că forțele ruse distrug infrastructura vitală pentru poporul ucrainean, iar președintele rus Vladimir Putin pare gata să intensifice invazia.

„Am văzut videoclipuri cu forțele ruse care transportau arme extrem de letale în Ucraina, care nu își au loc pe câmpul de luptă. Acestea includ muniții cu dispersie și bombe cu vid – care sunt interzise prin Convenția de la Geneva. Am văzut convoiul letal, lung de 40 de mile, (aproximativ 65 km – n.red.) înaintând spre Kiev.

Președintele Putin continuă să escaladeze – punând forțele nucleare ale Rusiei în alertă maximă, amenințând că va invada Finlanda și Suedia. La fiecare pas, Rusia a trădat Națiunile Unite. Acțiunile Rusiei sunt împotriva a tot ceea ce reprezintă acest organism”, a mai spus Thomas-Greenfield.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *