Rușii fură masiv produse alimentare din magazine, după ce sancțiunile occidentale au dus la mărirea prețurilor și produse alimentare care lipsesc din rafturile magazinelor. Furturile din magazine s-au înmulți, așa se face că multe produse de la raionul cu alimente au fost protejate cu o bandă magnetică antifurt.

Sunt măsuri fără precedent de comercianții din Rusia, care au început să pună pe alimente protecție magnetică împotriva furtului. Măsura coincide cu blocarea plăților în valută în Rusia și cu opinia generală a specialiștilor că un faliment este inevitabil, relatează B1TV.

De la începutul anului, alimentele care s-au scumpit cu peste 50% în Rusia sunt varza, ceapa, morcovii și zahărul. Prețurile cresc în Rusia și la produsele nealimentare. Astfel, medicamentele și produse precum scutecele, detergentul și săpunul costă cu aproximativ 20% mai mult.supermarket rusia

Sancțiunile internaționale impuse Moscovei, devalorizarea rublei și scumpirea produselor de bază au dus la creșterea numărului de furturi în magazinele alimentare din Rusia.

Rușii fură masiv chiar de la ei din magazine. UE a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a adoptat cel de-al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, iar acesta prevede și interzicerea importurilor de cărbune, lemn și alte produse chimice sau bunuri. Mai mult decât atât, mai multe nave și camioane rusești au primit o interdicție de intrare pe teritoriul UE, ducând astfel la un impact și mai puternic asupra comerțului.

UE a mai decis și blocarea tranzacțiilor cu patru bănci rusești, inclusiv VTB. Interdicția privind importurile de cărbune va intra în vigoare începând din a două săptămână a lunii august,iar noi contracte pentru astfel de achiziții nu vor mai putea fi semnate începând de vineri, informează Reuters.

Contractele în vigoare se vor încheia în cea de-a doua săptămâna a lunii august, Rusia putând să mai primească bani de la UE pentru importuri doar până atunci.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *