Salariul unui profesor este mai mic decât salariul unui șofer
Salariul unui profesor este mai mic decât salariul unui șofer

Salariul unui profesor este mai mic decât salariul unui șofer de la Ministerul Educației, chiar dacă cadrul didactic are o vechime de 25 de ani. Așa se aplică legea salarizării aflată acum în vigoare.

Mai exact, un șofer de la Ministerul Educației are salariul mai mare decât al unui profesor cu grad didactic II și cu o vechime de 25 de ani, conform grilei din Legea salarizării nr. 153 din 2017.

Astfel, un șofer de la Ministerul Educației, cu gradația 5, a avut salariul de bază, brut, de 4.628 de lei pe luna septembrie 2022, conform grilei de salarii publicate pe site-ul Ministerului. Acesta beneficiază și de un spor de condiții vătămătoare de încă 410 lei pe lună.

Un șofer cu gradația 3 a avut în luna septembrie un salariu brut de 4.403 lei, la care se adaugă alți 390 de lei, spor pentru condiții vătămătoare. Așadar, potrivit sursei citate, salariul brut de 4.403 este mai mare decât cel al unui profesor cu gradul didactic I și vechimea între 1 și 5 ani, după cum apare în Legea salarizării nr. 153 din 2017, potrivit B1TV.

Conform Legii nr. 153 din 28 iunie 2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, un profesor cu gradul didactic II și peste 20 de ani de vechime ar trebui să aibă un salariu de bază de 4.554 de lei.

Dacă salariile cadrelor didactice ar ajunge la cele din legea citată mai sus, profesorii cu gradul I și o vechime între 10 și 15 ani nu ar putea egala salariul brut al unui șofer cu gradația 5 din Ministerul Educației.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *