Săptămâna de lucru de patru zile ar putea să fie introdusă în România
Săptămâna de lucru de patru zile ar putea să fie introdusă în România

Săptămâna de lucru de patru zile ar putea să fie introdusă în România, prevede un proiect de lege pentru modificarea Codului Muncii. Per total însă, numărul orelor lucrate săptămânal va fi același.

În cazul angajaților cu normă întreagă, durata de muncă va fi însă de 10 ore pe zi, în loc de 8 ore, în limita a 40 de ore pe săptămâna de lucru, relatează Profit.ro preluat de B1TV.

Codul Muncii ar urma să fie modificat și completat cu următoarele noi formulări: Alineatul (1) al articolului 112 va avea următorul cuprins:

Art.112. -(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Această normă a timpului de muncă se stabileşte, cu respectarea prevederilor Directivei 2003/88/CE a Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene, în funcţie de raportul contractual dintre angajat şi angajator. Ea poate fi şi de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe săptămână.”

Alineatul (1) al articolului 113 se modifică după cum urmează Art.113. – (1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.

Această repartizare a timpului de muncă se stabileşte de comun acord între angajator şi angajat şi poate fi de 10 ore pe zi timp de patru zile, cu trei zile de repaus, dar cu respectarea prevederiior Directivei 2003/8d/CE a Parlamentuiui European şi Consiiiuiui Uniunii Europene.”

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *