Rezervări prin Airbnb în Ucraina sunt făcute de oamenii din toată lumea
Rezervări prin Airbnb în Ucraina sunt făcute de oamenii din toată lumea

Rezervări prin Airbnb în Ucraina sunt făcute de oamenii din toată lumea, care au găsit o modalitate eficientă de donație pentru a-i ajuta pe semenii lor greu încercați de război. Oamenii plătesc online pentru închirierea unei locuințe pe care nu o ocupă în realitate, iar cea mai mare parte a banilor ajunge la proprietar. Oamenii din Ucraina nu mai știu cum să facă să le mulțumescă iar mulți spun că donează banii mai departe, în ajutorul armatei ucrainene.

Oamenii din întreaga lume fac rezervări pe Airbnb în Ucraina pentru a ajuta oamenii care au nevoie de asistență financiară. În doar 2 zile, s-au efectuat 61.000 de rezervări și s-a strâns suma de peste 2 milioane de dolari, relatează CNN, preluat de B1TV.

Campania a pornit pe rețelele de socializare și a luat o amploare neașteptată. Organizatorii au îndemnat oamenii să rezerve camere cât mai aproape de data de check-in pentru a se asigura că gazdele primesc banii rapid.

Rezervări prin Airbnb în Ucraina. Oamenii plătesc cazări pe Airbnb pentru a ajuta ucrainenii

Organizatorii campaniei îndeamnă oamenii să se asigure că închirierile sunt operate de persoane fizice și nu de companii. Mai mult de jumătate din aceste nopți au fost rezervate de americani.

Oamenii lasă mesaje de încurajare gazdelor lor ucrainene: „Voi veni să te văd într-o zi și vom sta împreună. Dumnezeu să te binecuvânteze și Dumnezeu să fie cu tine, cu orașul tău și cu țara ta”.

Azi au venit peste 10 rezervări. A fost surprinzător, e un ajutor de nădejde în acest moment. Le-am spus rudelor și prietenilor mei că plănuiesc să folosesc acești bani pentru a-i ajuta pe oamenii noștri care au nevoie de ei în acest moment”, a declarat un ucrainean care închiriază un apartament cu un dormitor în Kiev, prin Airbnb, pentru CNN.

Airbnb a oferit spații de cazare refugiaților ucraineni în țările vecine

Airbnb a declarat că oferă locuințe temporare în țările vecine până la 100.000 de ucraineni care își părăsesc țara din cauza invaziei ruse. De asemenea, renunță la taxele pentru oaspeți și gazde în țară.

Autoritățile avertizează că escrocii ar putea crea conturi Airbnb false în Ucraina pentru a profita de generozitatea lumii. Cei care fac rezervări sunt încurajați să examineze cu atenție lista și să citească recenzii pentru a se asigura că gazda există de mai mult timp.

Airbnb a decis să-și suspende serviciile din Rusia și Belarus.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *