Se caută președinți de birouri electorale, locțiitori și operatori de calculator
Se caută președinți de birouri electorale, locțiitori și operatori de calculator

Se caută președinți de birouri electorale, locțiitori și operatori de calculator pentru alegeri. Președintele Autorității Electorale Permanente a anunțat oficial necesarul de joburi pentru alegerile locale din 27 septembrie. O dată intrați în Corpul Experților Electorali, cetățenii pot să participe și la alte alegeri.

„Odată intrați în Corpul experților electorali și în baza de date a operatorilor de calculator, cetățenii au șansa de a participa la tragerile la sorți pentru toate alegerile, având astfel posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte și transparente”, afirmă președintele Autorității Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

Se caută președinți de birouri electorale. Potrivit președintelui AEP, exercitarea funcției de președinte al biroului electoral al secției de votare, de locțiitor al acestuia, precum și cea de operator de calculator în secția de votare este o muncă plătită.

„Astfel, în perioada funcționării birourilor electorale ale secțiilor de votare ce se vor constitui pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, locțiitorii acestora și operatorii de calculator vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 250 de lei (pentru maximum 5 zile și, dacă se organizează și un al doilea tur, pentru încă 3 zile)”, precizează Autoritatea Electorală Permanentă.

Persoanele interesate să devină experți electorali sau operatori de calculator pot trimite cereri la adresa de e-mail a biroului județean sau a filialei AEP, în funcție de județul în care își au domiciliul.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul