Sebastian Burduja, ministrul Energiei, visează la o Românie cu o viață mai bună pentru cetățeni, orașe smart și autostrăzi. Deja s-au făcut pași în această direcție, spune Burduja, care, evident se exprimă în campania electorală deocamdată neoficială, dar prezentă peste tot.

România a început să aibă lucrări de infrastructură, drumuri şi poduri, dar este nevoie de ceva în plus, iar paradigma de oraş inteligent exact asta oferă, să poţi să treci la nivelul următor, să oferi cetăţenilor o viaţă mai bună”, a declarat joi ministrul Energiei, potrivit PsNews.

Eu mi-aş dori să văd că România, după 34 de ani, pur şi simplu trece la următorul nivel. Ne-am obişnuit, am fost într-o perioadă de tranziţie, am stins multe incendii, uneori la propriu. S-au mişcat anumite lucruri. Am început să avem lucrări de infrastructură, am început să avem betoane, am început să avem drumuri, am început să avem poduri. E nevoie de ceva în plus faţă de toate astea. Iar această paradigmă de oraş inteligent, de smart city, exact asta oferă. Ca oraş să poţi să treci la nivelul următor, să poţi să le oferi cetăţenilor tăi o viaţă mai bună, în primul rând având date, pentru că atunci când nu ai date… E un principiu în management: nu poţi să gestionezi ceea ce nu măsori. Sisteme de senzori de date, asta înseamnă totul, de la trafic până la termoficare, până la celelalte servicii esenţiale pentru comunitate”, a spus Burduja, la o conferinţă pe teme de energie organizată în cadrul Smart City Industry Awards.

Sebastian Burduja şi-a exprimat dezamăgirea că Bucureştiul a rămas mult în urma altor oraşe din ţară, care „au viziune, îşi asumă, îndrăznesc” şi a subliniat că România are acces la mulţi bani şi poate să construiască.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *