Image default
Actualitate

Sectorul 6: Poliția locală, firma de salubritate și cea care ridică mașinile nu s-au sincronizat pentru spălarea străzilor

Sectorul 6 se pregătește pentru curățenie generală. Autoritățile locale au făcut deja primii pași în acest sens. S-a dovedit, astfel, că spălarea străzilor nu este o operațiune atât de ușoară pe cât pare.
Primăria sectorului 6 a făcut, zilele trecute, un exercițiu de curățare a carosabilului. Arterele vizate au fost Bd. Iuliu Maniu si str. Valea Lungă din cartierul Militari.
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a explicat că a fost „un exercițiu (…) din care să învățăm înainte de campania de curățenie generală pe care o vom demara în curând.”
Cu această ocazie, edilul a constatat că firma de salubrizare și Poliția Locală „nu au acționat conform discuției purtate la ședințele de pregătire”. Drept urmare, Ciprian Ciucu a decis desemnarea unei persoane „care să preia comanda pentru toate forțele participante la acțiune” pentru spălarea străzilor.

Spălarea străzilor, un exercițiu pentru care responsabilii nu s-au sincronizat

Primarul sectorului 6 a punctat problemele apărute în cadrul operațiunii de spălare a străzilor:
„- Firma de salubrizare a început activitatea înainte să fie eliberată partea carosabilă de mașini;
– Firma contractată pentru relocare a venit mai târziu decât ora stabilită și doar cu o mașină în loc de două;
– Nu au fost suficiente echipamente reflectorizante pentru lucrul pe timp de noapte”.
Nici Poliția Locală nu a acționat ca la carte pentru spălarea străzilor. Ciprian Ciucu a observat modul neconform de adresare, de comunicare cu cetățenii. În plus, nu toți polițiștii locali au purtat ținute corespunzătoare (uniforme).
În ceea ce privește firma de salubrizare, primarul sectorului 6 spune că utilajele nu sunt corespunzătoare, iar „autoutilitarele cu perii sunt ineficiente:
– Nu au presiune suficientă a apei pentru a spăla cu jet;
– Nu au turație suficientă pentru a mătura corespunzător (nu rup stratul de mâzgă depus și întărit);
– Nu au putere suficientă de aspirare a materiei măturate;
– Șoferii se deplasează cu viteză mai mare decât capacitatea utilajului de a fi eficient”.
Primarul sectorului 6 precizează că este necesară achiziționarea de indicatoare temporare de semnalizare rutieră pentru astfel de acțiuni. Astfel,  va fi redus numărul mașinilor de politie mobilizate la acțiuni pentru semnalizare.
Pe de altă parte, Ciucu spune că „locuitorii răspund neasteptat de bine (sub 10% nu au raspuns solicitarii de mutare voluntară a autoturismului)”.

Primăria sectorului 6 vrea să amenazeje un parc auto pentru mașinile abandonate

Concluziile acestui exercițiu sunt pe cât de simple, pe atât de utile, după cum spune edilul sectorului 6:
„• Putem realiza un rezultat foarte bun fără să oprim traficul
• La aceste interventii identificam si autoturismele abandonate, pe care le ridicăm direct și le transportăm în parcul auto ce va fi amenajat special dacă Primăria Capitalei ne dă terenul cerut cu 2 luni în urmă.”
De asemenea, primarul sectorului 6 precizează: „acum avem formula exactă pentru calculul timpului de ridicat/mutat masini. Cunoaștem:
1. Nr. total auto;
2. Nr. auto care trebuie ridicate/mutate (10% din nr. total auto)
3. Timpul mediu pentru mutat/ridicat 1 auto”.

Leave a Comment