Șeful CIA l-ar fi avertizat dinainte de război, cu luni bune, pe Vladimir Putin
Șeful CIA l-ar fi avertizat dinainte de război, cu luni bune, pe Vladimir Putin

Șeful CIA l-ar fi avertizat dinainte de război cu luni bune pe Vladimir Putin că Rusia va suporta sancțiunile Occidentului dacă va invada Ucraina. William Burns a acționat și pe cealaltă parte, iar lui Volodimir Zelenski i-ar fi dezvăluit planul Kremlinului de atac asupra capitalei Kiev.

Wall Street Journal a publicat un amplu reportaj despre cum s-au desfășurat lucrurile până la războiul teribil purtat de Rusia în Ucraina, relatează B1TV.

Înainte de invazie, șeful CIA, William Burns, a avut două misiuni top secret.

În noiembrie anul trecut, Burns l-a sunat pe Vladimir Putin pe o linie criptată și i-a cerut să nu-și pună în aplicare planul de a ataca Ucraina, altfel va avea de suportat sancțiuni dure din partea Occidentului. Putin i-ar fi răspuns că nu vrea să ajungă la Kiev, dar i-ar mai fi spus că Ucraina nu e o țară reală, ci numai o decizie politică a lui Lenin.

Iar în ianuarie 2022, șeful CIA i-a dezvăluit lui Volodimir Zelenski planul Kremlinului de a ocupa aeroportul Hostomel, situat la nord de Kiev, pentru a-l folosi să trimită trupe rapid în Capitală care să decapiteze conducerea Ucrainei. Rușii s-ar fi așteptat să primească ajutor din partea unor părți ale armatei ucrainene, dar asta nu s-a întâmplat.

Președintele SUA: Putin e un criminal de război

Luni, președintele american Joe Biden a susținut din nou că Vladimir Putin e un criminal de război și a cerut judecarea lui întocmai.

„Individul ăsta e brutal, iar ce se întâmplă în Bucha e revoltător și toată lumea a văzut acest lucru. Cred că e o crimă de război și el ar trebui să fie tras la răspundere”, a spus Biden.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, a declarat că SUA și aliații lor vor anunța săptămâna aceasta noi sancțiuni economice împotriva Rusiei. Ar putea fi vorba despre măsuri „legate de energie”.

Marea Britanie și Germania au vorbit, de asemenea, despre sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei după ce au ieșit la iveală atrocitățile comise de ruși în regiunea Kiev recent eliberată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *