Și-a cusut gura drept protest pentru războiul din Ucraina. Activista rusă Nadejda Saifutdinova, din orașul Ekaterinburg, și-a cusut gura în semn de protest față de campania militară rusă în Ucraina.

Femeia a ales această modalitate dureroasă de protest și a fost, pe deasupra, și ridicată și brutalizată de forțele de poliție, care apoi au chemat o ambulanță.

Informațiile au fost făcute publice de organizația de monitorizare a arestărilor OVD-Info.

Femeia a fost dusă la secția de poliție cu gura cusută și cu un banner pe care erau scrise mesaje împotriva războiului. „Nu putem să tăcem”, este unul dintre mesajele scrise.

„Au chemat o ambulanță la secția de poliție”, a declarat activistul pentru OVD-Info, potrivit Digi24.

În plus, avocatul femeii a confirmat că aceasta a fost dusă la spital pentru îngrijiri, după ce a fost reținută violent de poliție.

Și-a cusut gura drept protest pentru războiul din Ucraina. Închisoare până la 15 ani pentru opinii contrare sistemului în Rusia

Vladimir Putin a semnat la sfârșitul lunii martie un nou decret care prevede pedepse cu închisoare de până la 15 ani pentru „informaţii false” privind acțiunile militare din Ucraina.

Documentul legiferează pedepse pentru „difuzarea publică de informaţii false cu bună ştiinţă sub pretextul unor informaţii fiabile” despre „activităţi ale organelor de stat ruse în afara teritoriului rus”, scrie AFP, citată de Agerpres. Pedeapsa prevăzută poate ajunge până la 15 ani de închisoare dacă „informațiile false antrenează consecințe grave”.

Această lege o completează pe cea adoptată la începutul lunii martie care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea de „informaţii false” despre armata rusă.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul