Site-ul guvernului și al Armatei a fost atacat vineri dimineață
Site-ul guvernului și al Armatei a fost atacat vineri dimineață

Site-ul guvernului și al Armatei a fost atacat vineri dimineață, la fel ca și cele ale altor instituții publice din România. Autoritățile susțin că nu au fost afectate zone care țin de bazele de date și informațiile confidențiale, fiind doar blocat accesul utilizatorilor la pagini.

Purtătorul de cuvînt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că atacul a blocat accesul utilizatorilor la pagină, nefiind afectate date sensibile sau confidențiale, relatează Digi24.

Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei de Frontieră Române (www.poliţiadefrontieră.ro) a fost respins în cursul dimineții, de către specialiştii in comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei, a transmis instituția.

„Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, potrivit sursei citate.

Instituția precizează că site-ul Poliţiei de Frontieră „conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei de Frontieră”.

„Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul PFR”, a adăugat Poliția de Frontieră.

Au fost atacuri de tip DDOS, care presuspun un aflux foarte mare de date spre un server pentru a-l face inoperabil.

Atacul a implicat un nivel extrem de intens de accesare a acestor site-uri și a activat nivelul de protecție care a blocat accesul celor care voiau să intre pe aceste site-uri.

Nu sunt date sensibile sau confidențiale care să fi fost afectate.

Specialiștii trebuie să intervină pentru a identifica sursa accesărilor intense. Prioritatea e restabilirea accesului, experții se vor ocupa să identifice cauzele și sursa efectivă de generare a acestor atacuri.

Nu au mai fost atacuri recente de acest tip. Specialiștii IT din România au capacitatea de a gestiona astfel de situații”, a declarat Dan Cărbunaru.

Accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro şi a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service), vineri dimineaţa, a informat Guvernul României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *