usr 2

Situația autostrăzilor din Moldova a fost discutată de cei de la USR la Ministerul Transporturilor. Iulian Bulai informează despre infrastructura autostrăzilor A7, A8 și A13.

„Ministrul Lucian Bode ne-a prezentat situația la zi a marilor proiecte. Am fost în contact cu toți miniștrii de transporturi din ultima perioadă – și totuși s-a făcut prea puțin pentru Moldova. Moldova a fost sabotată constant de politicenii naționali și foarte slab reprezentantă de către ceilalți politicieni din Moldova.”, spune el într-o postare pe Facebook.

Deputatul USR vorbește despre bugete. „Am fost la minister cu colegii Cosette Chichirău și Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Primii parlamentari din Moldova din acest legislativ în discuții formale de lucru la minister pentru infrastructura noastră. Asta pentru că legea A8 a fost călcată în picioare, iar Moldova a avut alocat constant doar 1% din bugetul pe infrastructură. Noi am cerut 25% din buget. Ministrul a ridicat probleme de constituționalitate. Totuși 75 % din investiții în Ardeal nu a ridicat în 30 de ani probleme de constituționalitate. E clar că e vorba doar de o decizie politică, nu de legislație.„, continuă acesta.

Iulian Bulai își orientează atenția către Autostrada A7. „Pentru nemțeni e important ca A7 să aibă o variantă bună și corectă la noi în județ. Anume varianta mov de pe hartă. Dacă nu obținem asta, autostrada A7 va fi mai greu accesibilă nemțenilor. Bizar este că se începe A7, tot cu primele investiții în sud: Ploiești-Buzău. Moldova iar este lăsată pe ultimul loc: puteau să înceapă cu Pașcani-Bacău. Dacă PSD nu a vrut asta până acum, suntem din nou izolați.”, declară deputatul.

Țelul celor de la USR este să reușească să aloce 25% pentru infrastructura mare în Moldova. Aceștia speră ca situația autostrăzilor din Moldova să se îmbunătățească.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *