Image default
Actualitate

Sorin Cîmpeanu, anunț cu privire la redeschiderea școlilor! Când revin elevii în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că Executivul dorește redeschiderea școlii în format fizic pe 8 februarie, însă decizia decizia finală va fi comunicată „până la finalul lunii ianuarie, cu o săptămână înaintea începerii cursurilor”, pe baza evoluției pandemiei COVID-19, potrivit Libertatea.

Sorin Cîmpeanu: „Guvernul dorește deschiderea școlii în format fizic în data de 8 februarie”

Un lucru este sigur. Cele trei săptămâni rămase din semestrul I se vor derula online. Semestrul I va fi încheiat online La 8 februarie, se restrânge dreptul ministrului educației de a introduce în sistemul online școala românească. Este o dovadă că Guvernul dorește deschiderea școlii în format fizic în data de 8 februarie, dată planificată pentru începutul celui de-al doilea semestru Sigur, acest lucru se va putea face în funcție de evoluția epidemiologică După vacanța de iarnă vom avea 14 zile pentru a vedea care sunt efectele la nivelul ratei de infectare. De aceea am spus că în ultima decadă din ianuarie vom avea o decizie referitoare la cum se deschide școala în semestrul II Totul va fi decis, responsabil, de către decidenții din Sănătate și Educație pe baza evoluției pe care o vom vedea în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în emisiunea ”La FIX”, a publicației Libertatea.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Nu am un glob de cristal, nu am nici competențe epidemiologice”

„M-am angajat să dăm un răspuns părinților privind forma de începere a celui de-al doilea semestru până la finalul lunii ianuarie, cu o săptămână înaintea începerii cursurilor Va conta în decizie și răspunsul pe care îl vom primi vineri, cu privire la disponibilitatea de vaccinare(…) Nu am un glob de cristal, nu am nici competențe epidemiologice, nu îmi voi depăși limita de competență și vă voi spune ce v-am spus; decizia va fi luată în mod responsabil, cu cei care au competență. Un răspuns din partea mea ar însemna o inducere a unei confuzii și a unor false așteptări. Nu voi face acest lucru”,

Related posts

Medicul Adrian Marinescu: „vom ajunge în situația în care fiecare dintre noi va cunoaște pe cineva infectat cu coronavirus”

Miniștrii Guvernului Cîțu se vaccinează miercuri dimineața

Andrada Ionescu

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat că are coronavirus

Andrada Ionescu

1 comment

Momentul redeschiderii școlilor este analizat de președintele Iohannis 14 ianuarie 2021 at 12:15

[…] mulți politicieni susțin varianta deschiderii școlilor, însă unii specialiști din sănătate nu consideră oportun momentul redeschiderii școlilor. […]

Reply

Leave a Comment