Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare
Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu – condamnat definitiv, în 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție și prins în Grecia, după ce a fugit din țară – poate fi eliberat pe cauțiune, a decis marți Curtea de Apel de la Atena, care a stabilit o cauțiune de 5.000 de euro.

Conform magistraților eleni, fostul primar al Capitalei trebuie să plătească, până miercuri, o cauțiune de 5.000 de euro, potrivit Antena 3. De asemenea, Sorin Oprescu va trebui să se prezinte în fiecare lună la Poliție, în datele de 5 și 16, pentru un control judiciar.

Curtea de Apel de la Atena a judecat cererea de extrădare într-o ședință de luni care a durat aproximativ șase ore, iar judecătorii au decis amânarea pronunțării deciziei pentru marți.

Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, în fața judecătorilor din Grecia: „Condițiile din pușcăriile din România sunt inumane”

Medicul Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, a dat declaraţii în faţa instanţei din Atena, susținând că Oprescu ar fi în pericol de moarte dacă ar fi adus în România, potrivit Hotnews.

  • „Sunt partenera lui de viață de 12 ani. Locuim împreună de 12 ani. Veneam în fiecare weekend la el, de când este aici. Locuiește în Grecia de anul trecut de când a ieșit la pensie. Locuiește permanent aici. De mult și-a dorit când iese la pensie să vina în Grecia.
  • Când a terminat activitățile în București să aibă un venit asigurat pe lună, s-a mutat aici. Eu veneam în fiecare lună și toate concediile le petreceam aici.
  • Nu ne-am căsătorit pentru că nu consider că un act este necesar pentru a arăta cuiva că îl iubești. Este un om de o loialitate, devotament, apreciere față de oameni.
  • Este profesor universitar, medic chirurg care a salvat mii de vieți, niciodată nu a avut nicio reclamație din partea unui pacient în 50 de ani de activitate. Nicio reclamație de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici.
  • Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce. Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fară valoare”, a declarat Adriana Nica în faţa instanţei, conform Antena 3.

Pedeapsă dublată pentru Sorin Oprescu la Curtea de Apel București

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv în 13 mai la 10 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În prima instanță, primise 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București după mai bine de 6 ani de procese, dosarul trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *