Soțul Angelei Merkel a răbufnit la adresa compatrioților săi nevaccinați, pe care îi consideră vinovați pentru valul de îmbolnăviri din acest moment în Germania. Mai exact, cei 30% din locuitorii Germaniei, care au devenit ținta furiei soțului fostului cancelar german, într-un derapaj care a fost preluat imediat de presa internațională.

Joachim Sauer și-a acuzat compatrioții care refuză vaccinul anti-COVID-19 de „lene și suficiență”, relatează B1TV.

Reacția lui Sauer este considerată oarecum neobișnuită, în contextul în care de-a lungul timpului a fost rezervat în declarații politice. De asemenea, a refuzat să joace oficial rolul de soț al cancelarului, motiv pentru care aparițiile sale publice au fost destul de rare. Mai mult, s-a ocupat de activitatea sa de cercetare științifică și și-a exprimat în repetate rânduri pasiunea pentru compozitorul Richard Wagner.

Cele mai recente controversate ale lui Sauer au fost oferite la în cadrul reuniunii Academiei de Științe din Torino, Italia, în contextul în care Germania înregistrează o explozie a numărului de noi infectări, iar statul condus de către soția sa are 70% din populație vaccinată.

Soțul Angelei Merkel a dat vina pe cei 30% cetățeni nevaccinați.

Este șocant că o treime din populație nu respectă dovezile științifice (…) Asta se poate explica, parțial, printr-o oarecare lene și suficiență a germanilor. Celălalt grup… Sunt oameni care reacționează ideologic față de ceea ce ei cred că este o dictatură a vaccinării”, a declarat soțul Angelei Merkel.

Nemții au ajuns „idioții Europei” după ce i-au blamat pe români

Între timp, restricțiile se înăspresc în Germania. Certificatul verde devine obligatoriu începând de miercuri, la locul de muncă, și pentru folosirea mijloacelor de transport. Persoanele nevaccinate care nu au trecut prin boală vor fi nevoite să prezinte să prezinte un test negativ la infecția cu SARS-CoV-2 pentru a avea acces la locul de muncă, pentru a putea călători cu trenul și cu avionul, dar și pentru a intra la metrou sau în autobuzele urbane.

Mai multe spitale din capitala germană reclamă valul de internări și spun că au fost nevoite să anuleze diverse operații non-urgente. Directorul spitalului St. Gertraudekrankenhaus declara marți că în unitățile sanitare din Berlin mai sunt libere doar 85 de paturi de ATI și că nu exclude să se ajungă în curând la trierea pacienților.

În urmă cu câteva săptămâni, presa din Germania eticheta românii drept „idioții Europei”, pentru cifra scăzută de vaccinare și numărul ridicat de infectări. În prezent, scenariile s-au inversat, iar nemții trec prin cea mai dificilă perioadă din martie 2020 până la momentul de față.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *