Sporul de tastatură este cea mai nouă găselniță în cazul polițiștilor locali
Sporul de tastatură este cea mai nouă găselniță în cazul polițiștilor locali Credit: Bacău.net

Sporul de tastatură este cea mai nouă găselniță în cazul polițiștilor locali din Bacău. Aceștia au cerut primăriei sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă, cum ar fi febra musculară din cauza scrisului la tastatură și a statului pe scaun, care le determină anumite afecțiuni.

Medicii Direcției de Sănătate Publică Bacău au stabilit condiții absurde ca justificare pentru acordarea unor sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă angajaților Poliției Locale Bacău. Acestea au fost stabilite pe baza unor buletine de analiză.

Se pare că polițiștii locali suferă de afecțiuni cumplite precum febră musculară din cauza scrisului la tastatură și a statului pe scaun, arată B1TV.

Ba, mai mult se pare că și „șoferii auvehiculelor speciale” se expun unor riscuri majore. Conform buletinului de analiză al medicilor DSP șoferii sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare” și consideră că riscă să se îmbolnăvească „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”.

Febră musculară la degete de la tastatură

Dacă riscul șoferilor pare absurd, medicii nu s-au oprit aici și au hotărât că politiștii locali sunt expuși pericolului de a face febră musculară de la tastatul pe calculator, sau așa cum îl numesc ei „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC.”. Sănătatea angajaților ar mai fi afectată, conform buletinului de analiză și de statul pe scaun. Pe baza constatărilor enumerate, conducerea Poliției Locale Bacău a cerut Primăriei ca angajaților să le fie acordat un bonus de cinci zile de concediu în plus pe an.

DSP Bacău: „Să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală”

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Bacău spune că nu răspunde corectitudinea informațiilor și concluziilor din buletinele de analiză, dar va cere reverificarea acestora.

Responsabilitatea aparține medicului care a întocmit actele și echipei dumnealui. Voi vorbi cu cei implicați să verifice din nou aceste documente să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală. Știți, cine muncește mai și greșește”, a declarat medicul Mihaela Arim, directorul DSP Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *