Image default
Actualitate

Starea de alertă a fost prelungită. Care sunt restricțiile care rămân în vigoare

Starea de alertă 2021. Starea de alertă a fost prelungită în luna ianuarie, pentru încă 30 de zile. Acestea se prelungesc începând cu data de 13 ianuarie, potrivit hotărârii CNSU. Restricțiile, printre care interdicția de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopții, rămân în vigoare.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021, cu detalierea măsurilor și a restricțiilor în anexă.

Starea de alertă 2021. Câteva dintre restricțiile decise de autorități:

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.

Related posts

Restricțiile Guvernului din mijlocul epidemiei de coronavirus, anulate de o instanță din România. Restaurantele și barurile pot funcționa

Constantinescu Gabriel

Măști neconforme găsite de ANPC în toate magazinele mari, farmacii și benzinării. Raportul ajunge la Parchet

Constantinescu Gabriel

Primele decizii luate de Joe Biden din Biroul Oval. A anulat decretele lui Donald Trump

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment