Studiile lui Vlad Voiculescu sunt obiectul unei controverse în spațiul public
Studiile lui Vlad Voiculescu sunt obiectul unei controverse în spațiul public

Studiile lui Vlad Voiculescu sunt obiectul unei controverse în spațiul public, după ce acesta a dezvăluit că și-a echivalat diploma de licență cu cea care a obținut-o la Viena, la o școală de business pe care ar fi frecventat-o timp de 10 ani.

Inițial, Vlad Voiculescu a fost acuzat că nu are diplomă de licență, astfel că actualul ministru a explicat că și-a făcut studiile la Viena

Vlad Voiculescu a postat și un atestat privind echivalarea diplomei din Viena cu o diplomă de master, cu specializarea administrarea afacerilor, arată portalul România curată.

Atestatul de echivalare l-a obținut în 2016, înainte să intre în politică, iar potrivit acestuia, Vlad Voiculescu a făcut un masterat care servește și de licență.

Neavând o diplomă de licență eliberată de instituția din Viena, și-a echivalat studiile în România, prin Ministerul Educației Naționale, arată sursa citată.

vlad voiculescu atestat

„Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă”, precizează adeverința cu privire la studiile lui Vlad Voiculescu

Documentul de atestare are sigla Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi a fost eliberat în ianuarie 2016 de directorul Gabriela Marilena Leţcai.

„În baza O.M.E.C.Ş. nr. 5269/2015 şi a avizului de legalitate nr. 1138 acordat de către Direcţia Generală Juridic la data de 15.01.2016, se atestă că diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, Republica Austria, la data de 04.10.2011, domnului Vasile-Voiculescu Vlad, se echivalează cu diplomă de master (ciclul II) în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor. Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original”.

Gabriela Marilena Leţcai nu ar avea dreptul să dea atestate pentru diplome care nu există, precizează portalul România Curată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *