Călin Popescu Tăriceanu crede că Guvernul Orban induce panică în rândul populației. “Am scris și voi continua să scriu despre efectele negative ale panicii ca singură metodă de promovare a măsurilor de protecție împotriva coronavirusului.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Șeful ALDE consideră că panica este singura metodă pe care o abordează liberalii pentru a preveni răspândirea virusului. “Pare că asta e singura cale pe care guvernanții o știu. Mai țineți minte când au decretat starea de urgență? Ca să bage spaima în noi au scos pe străzi militarii cu mitraliere și TAB-uri de parcă mitralierele puteau omorî virusul. Încă de la început guvernanții noștri au jucat cartea panicii și a spaimelor. Oare nu există alte metode de a-ți convinge cetățenii că este nevoie, măcar pentru o perioadă, de purtarea măștilor și evitarea aglomerațiilor?“, continuă acesta.

Tăriceanu și-ar dori ca guvernul să se ocupe de alte probleme. “Eu cred că guvernul ar trebui foarte repede să: 1. Dea românilor vulnerabili măștile de care au nevoie. 2. Rescrie campania de avertizare în care investesc sute de milioane de lei. 3. Apeleze la intelectualitatea rurală pentru o campanie de conștientizare a necesității de purtare a măștilor. Cred că dascălul, preotul și primarul pot convinge oamenii mult mai ușor decât poate să o facă panica trâmbițată zilnic de autorități, pentru că guvernanții sunt percepuți că nu fac decât să joace sceneta “Petrică și lupul” și oamenii nu mai au încredere.”, declară acesta.

Tăriceanu nu este de acord cu măsurile prevăzute de Guvernul Orban.

Liderul ALDE aduce în vedere situația amenzilor. “Pot să scoată militarii și poliția pe stradă, dar nu pentru amenzi, amenințări sau intimidări, ci pentru același proces educațional. Cred că este mai convingător un polițist sau un militar care întinde o mască unei persoane care nu poartă spunându-i „Vă rog să o purtați! E spre binele tuturor!” decât un agent care își scoate carnetul de amenzi și începe să le împartă în stânga și în dreapta. Sper că au înțeles deja că amenzile nu funcționează.”, spune el.

Tăriceanu crede că cei de la PNL sunt preocupați de alegerile din toamnă. “Metode ar fi dacă guvernanții nu ar sta cu ochii doar pe sondaje și dacă ar implica în acest proces de conștientizare autoritățile locale, de la testări masive până la măsurile preventive.”, încheie Tăriceanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.