Taxele și impozitele nu vor fi crescute anul acesta, dă asigurări Orban
Taxele și impozitele nu vor fi crescute anul acesta, dă asigurări Orban

Taxele și impozitele nu vor fi crescute anul acesta, dă asigurări liderul PNL, Ludovic Orban. Bugetul pe 2021 este în curs de realizare și nu există întârzieri, chiar dacă au loc „negocieri mult mai complexe” a afirmat Orban.

Guvernul este unul nou învestit, de coaliție, iar proiectul de buget necesită „negocieri mult mai complexe” a spus Orban, care a mai precizat că, din câte știe, nu vor fi creșteri de taxe și impozite anul acesta, relatează B1TV.

Din câte știu, nu există nicio creștere de taxe și impozite. Construcția bugetului se realizează…nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul până la debutul sesiunii parlamentare. E un Guvern nou, de coaliție și vă dați seama că discuțiile sunt un pic mai compleze. Eu am încredere că Guvernul va finaliza proiectul și că va fi trimis la aprobare în Parlament.

Evident că construcția bugetară e afectată de ținte privind deficitul, necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri UE, de necesitatea de a avea resurse pentru restul programelor, inclsuiv cele pentru mediul de afaceri.

Prefer să nu mă refer la proiectul de buget până nu e adoptat de Guvern”, a declarat Orban.

Ludovic Orban le răspunde contestatarilor din partid: Până la următorul congres eu sunt președinte

Taxele și impozitele nu vor fi crescute în 2021, spune Orban. Întrebat de unde vom strânge bani la buget pentru a face față cheltuielilor, Orban a răspuns: „Cu siguranță ne dorim o îmbunătățire a colectării. Printre obiective e și cel al digitalizării a ANAF, a Ministerului Finanțelor. Avem proiectul de digitalizare a facturilor care poate duce la o creștere semnificativă a încasării la TVA, că suntem una dintre țările cu cele mai slabe colectări. O combatere a evaziunii fiscale… Practic, vă dați seama că un proiect de buget al unui Guvern de coaliție nou învestit necesită negocieri mult mai complexe”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *