Telecabina din Sinaia a fost cumpărată de Primărie, iar asta se va vedea în noile tarife pe care le vor plăti turiștii. La nivelul stațiunii va fi implementat în următoarele zile un skipass unic. Acesta va fi valabil pe toate instalațiile de transport pe cablu.

Ieri, 16 ianuarie 2023, a fost semnat de către reprezentanţii Societăţii de Transport Public Sinaia actul de cumpărare prin licitaţie publică a Telecabinei din oraş. Odată cu preluarea Telecabinei Sinaia şi a instalaţiilor de transport pe cablu care o deserveau, domeniul schiabil sinăian devine incontestabil, prin numărul de instalaţii şi pârtii, cel mai mare domeniu al sporturilor de iarnă din România şi singurul de altitudine”, a transmis Primăria Sinaia într-un comunicat.

Valoarea tranzacției a fost de două milioane de euro, potrivit B1TV.

Instalațiile vizate de această tranzacție sunt: telecabinele care leagă centrul staţiunii de domeniul schiabil, una ajunge la Cota 1400, cealaltă de la 1400 la Cota 2000, precum și un telescaun relativ nou care merge de la Cota 1400 la 2000, un telescaun vechi în Valea Dorului, un teleschi vechi tot în Valea Dorului, parcarea de la baza telecabinei din Sinaia şi mai multe clădiri, potrivit primarului Vlad Oprea.

Cea mai bună veste pe care o puteam da la startul noului sezon de schi, întârziat din cauza condiţiilor meteo, este aceea ca iubitorii muntelui se vor bucura de toate instalaţiile de pe domeniul schiabil sinăian în baza unui singur skipass care va fi implementat în următoarele câteva zile. Cartela unică va fi valabilă atât la Telecabină şi Gondolă, cât şi pe toate instalaţiile pe care le deservesc: teleschiuri, telescaune şi bandă”, a spus Vlad Oprea.

Cât costă skipass-ul de o zi în Sinaia

Astfel, turiștii vor putea beneficia de un skipass unic. Acesta va asigura accesul la 11 instalații de transport pe cablu. În prezent, skipass-ul pentru adulți costă 210 lei în timpul săptămânii, iar în weekend acesta costă 230 de lei. Skipass-ul copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani costă 135 de lei în timpul săptămânii și 150 de lei în weekend. În cazul persoanelor de peste 65 de ani, skipass-ul costă 170 de lei în timpul săptămânii și 190 de lei în weekend.

Skipass-ul pentru întregul sezon este 5.000 de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *