teodorovici 2

Eugen Teodorovici declară că România nu contează la Summitul UE. Acesta spune că este o realitate a ultimelor zile.

„Este o realitate a acestor zile tensionate, în care statele UE se luptă pentru supremație în ierarhia economică și politică a Europei. Este, pe de o parte, lupta statelor mari și puternice, precum Franța și Germania, dar și a celor mai mici, dar cu puternice interese economice, mai ales în afara granițelor proprii, ce au ca vârf de lance Olanda și Austria.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, acesta spune că lupta este pentru cei 750 de miliarde de euro. „Lupta este si pentru cele 750 de miliarde euro din planul european de relansare economică, de care țările afectate de pandemie au nevoie, dar pentru care nu s-a ajuns la un acord în privința modului în care să se împartă (granturi și/sau împrumuturi). Unii lideri bat cu pumnul în masă, precum Macron, alții negociază la sânge pentru interesele țărilor lor și pentru ca obținerea acestor finanțări să nu se facă prin concesii în privința independenței bugetare ori de altă natură, precum Italia, Spania, Polonia sau Ungaria.”, adaugă el.

Atac la adresa lui Iohannis

Teodorovici declară că nu știe cum se poziționează România în acest context. El nu uită să îl atace pe Klaus Iohannis (PNL). „Din păcate, nu știu care a fost poziția României prin reprezentantul nostru, președintele Iohannis? Am auzit doar niște declarații șterse, banale dar spuse pe un ton “moderat optimist”. Pentru că asta se traduce în … vom primi oricum bani și indiferent cât și în ce condiții, noi ne vom bucura pentru că avem un fel de plan național care se bazează exclusiv pe aceste surse de finanțare. Dar întreb: România ce a cerut la acest Summit? Pentru ce s-a bătut? Pentru ce a negociat la sânge? Pentru ce a bătut cu pumnul în masă?”, încheie acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *